Euroopan naiset Sarajevossa

Euroopan naistenkonferenssi pidettiin Bosnia-Hertsegovinan pääkaupungissa, Sarajevossa, kesäkuun alussa, 7.-11.6. 2023

Konferenssin valmisteluista vastasi Women in Leadership – tiimi, joka toimii HOPE FOR EUROPE –  järjestön alaisuudessa. 

Tiimiä johtavat saksalaiset Elke Werner ja Hannelore Illgen. Koronon jälkeinen konferenssi oli osallistujamäärältään puolta pienempi kuin ennen. Se kokosi kuitenkin noin 70 naista 20 eri maasta. Konferenssin teemana oli ”Muutoksen omaksuminen. Tuoreita näkökulmia”.

Muuttuva maailma ja hengelliset haasteet Euroopassa ovat luoneet tarpeen tutkia yhdessä muutoksia ja löytää niihin ratkaisuja.

Tuoreita näkökulmia

Konferenssin ohjelmasisältö oli monipuolinen.  Aamuisin raamattutuntien aiheet käsittelivät päivien teemaa: ”Unelmoi muutoksesta. Tuo muutosta. Rohkeasti muuttumaan.” Osallistuva keskustelu pyöreiden pöytien ympärillä toi aiheisiin tuoreita näkökulmia.

Iltapäivisin oli vuorossa työpajat, joissa käsiteltiin teemoja laajasti eri puolilta, mm. tunneälystä  ja meihin vaikuttavasta teknologiasta.

Muuttuvat todellisuudet Euroopassa olivat Usha Reifsniderin puheenvuoron aiheena. Hänellä on laajat näkymät toimiessaan yhtenä Lausanne-liikkeen Euroopan aluejohtajana.  Hänen alaansa on kuulunut erityisesti kulttuurien välinen lähetystyö ja keskittyminen maahanmuuttajiin.
 
Konferenssin antiin kuului rukousta, ylistystä ja keskusteluja, myös bosnialaisen ruokapöydän äärellä. Ohjelmassa oli yksi erilainen rukousilta. Tiiviin aikataulun keskelle oli järjestetty äänetön Jumalan kohtaamisen hetki. Kuljimme eri pisteissä, joissa saimme myös elämysten kautta puhua hiljaa Jumalalle. Koskettavinta oli ristin juurella, johon sai lyödä nauloilla kirjoittamansa viestin. Naulojen lyöntiäänet katkaisivat hiljaisuuden ja muistuttivat elävästi Jeesuksen ristin työstä.

Suomalaiset konferenssissa

Konferenssiin osallistui kaksi naista Suomesta. Pelastusarmeijan edustajana oli Tuula Takala. 
Oli hyvin puhuttelevaa, innostavaa ja rohkaisevaa kuulla, kuinka naiset tekevät tärkeää ja vaikuttavaa työtä ympäri Eurooppaa eri kristillisissä järjestöissä. Tapasin monia viehättäviä, rukoilevia naisia, iloitsee Tuula Takala. Toisena oli Marja Toukola, joka kuuluu  Euroopan Women in Leadership-tiimiin Suomesta.
Seuraava naistenkonferenssi on kahden vuoden kuluttua. Sen suunnittelutyö on jo alkanut, mutta paikka on vielä avoin.

Marja Toukola

https://webforwomen.fi/euroopan-naiset-sarajevossa/